Averi pe seama copiilor – sistemul corupt moldovenesc.

[info]

24 noiembrie 2016.  Sau desfășurat descinderi ai CNA si procurorii anticoruptie la direcţiile de invăţământ din Capitală. Se trucau licitaţii. Mai multe persoane reţinute.

[/info]


Astăzi în Moldova e posibil să faci averi în orice domeniu.

Dacă afacerea ta e prosperă și ai priză la clienți. Dacă ai cumetri, nepoți sau veri în structurile de stat, poți miza pe susținerea lor în dezvoltarea afacerii. Până aici e bine și frumos. Însă când încerci să-ți sporești venitul pe seama copiilor, mai concret din livrarea către instituțiile de învățământ, aranjând licitații publice. Mai grav este că și produsele livrate sunt de o calitate dubioasă. În unele cazuri chiar și alterate.

Întrebarea vine de la sine. Cum poți motiva diaspora să se întoarcă acasă, când nu-i poți oferi siguranțe fundamentale. Cum un părinte care-i plecat peste hotare și auzind astfel de noutăți sa se întoarcă. El va fi motivat să-și ia copilul din Moldova. Pentru ca să nu fie expus acestor riscuri, demne de o țară din lumea a treia.

Următoarea întrebare e către nou alesul președinte. Domnule Dodon, poate în loc să anulați examenul de BAC, faceți mai bine un demers către guvern și parlament să acționeze promt în astfel de cazuri.  Cert că ceva e putred în aceste structuri.

[warning]Primarul General al Capitalei a confirmat pentru Deschide.MD că procurorii au descins în cele cinci direcţii de invăţământ din toate sectoarele capitalei. Edilul a spus că funcţionarii au fost avertizaţi nu o singură dată despre faptul că dacă vor admite încălcări ale legii, vor răspunde. Dorin Chirtoacă a mai declarat că problema alimentaţiei a  mai fost abordată încă acum câţiva ani în cadrul discuţiilor din Primărie.[/warning]

Redacția newsmoldova.info informează că  la ora 13.00, CNA şi PA vor susţine o conferinţă de presă, în cadrul căreia vor oferi detalii despre cauza penală şi rezultatele operaţiunii din această dimineaţă.

 

 

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns